You start with 250 grams of rice.
Cook the rice in a pan, add salt and a lemon rind.
Add 1 litre of hot milk.
Mix and let it boil.
Add 250 grams of sugar.
Add two butter spoons.
Remove from stove.
Mix 6 egg yolks in a separate recipient.
Pour the rice in spoons over the mixed egg yolks e mix it fast (careful not to let it boil)
Take again to stove and let it finish cooking.
Pour into cups, and decorate the top with cinnamon!
(this recipe is for approximately 14 cups)
Enjoy!
All the credit goes to my grandmother and mother. They are the Sweet Rice experts!
/
/
Começar com 250 grama de arroz.
Cozer em água com sal e casca de limão.
Adicionar 1 litro de leite quente.
Mexer e deixar ferver.
Juntar 250 grama de açúcar.
Juntar 2 colheres de manteiga.
Tirar do lume.
Mexer 6 gemas de ovo em recipiente separado.
Deitar arroz às colheres sobre as gemas e mexer rápido (cuidado para não cozer).
Levar ao lume para acabar de cozer.
Deitar em 14 taças (pouco cheias) e decorar com canela.
Bom apetite!
Os agradecimentos vão para a minha avó e a minha mãe. Elas é que são as especialistas do arroz doce!